Zorg, Ondersteuning & Gezondheid icoon

Zorg, Ondersteuning & Gezondheid

Hebt u te maken met ziekte, een aandoening of een beperking? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning en zorg. Bijvoorbeeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige Zorg (Wlz), Jeugdwet of andere wetten en regelingen. Of het nu gaat om ondersteuning via de gemeente Ameland, of landelijke regelingen, u vindt meer informatie onder ‘Zorg op Ameland’ of via de websites met landelijke regelingen

Nieuws & Activiteiten

De Gezonde Huiskamer komt op 19 en 20 september langs op Ameland. Een bezoek aan de Gezonde Huiskamer biedt iedereen de kans om te checken hoe het met de gezondheid is gesteld. In de Gezonde Huiskamer gaat een leefstijladviseur met je in gesprek over uw leefstijl (voeding en beweging), gezondheid en sociale contacten.

Lees meer over Kom langs bij de Gezonde Huiskamer!

Kom je ook langs op donderdag 17 november bij de Middag van de Zorg in de Burgemeester Walda School in Nes.

Lees meer over Middag van de Zorg op 17 november

De aanpak bij autisme! Van probleem naar oplossing Op dinsdagavond 25 oktober 2022 van 19.

Lees meer over 25 oktober: lezing omgaan met autisme

Op donderdag 1 september 2022 om 13.00 uur wordt de tweede Doortraproute op Ameland geopend. Dit keer aan de westkant van het eiland, in de omgeving van Hollum en Ballum. Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot (minimaal) hun 100ste veiliger te laten fietsen.

Lees meer over 1 september 2022: opening tweede Doortraproute

De maand oktober staat ook dit jaar weer in het teken van Stoptober. Vanaf 1 oktober gaan vele Friezen weer de uitdaging aan om 28 dagen te stoppen met roken, jij ook? Waarom 28 dagen?  Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen nét lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken.

Lees meer over Oktober = Stoptober

Wethouder Piet IJnsen heeft vrijdag 19 februari zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS.

Lees meer over Ameland sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

In opdracht van de Friese gemeenten doet GGD Fryslân onderzoek naar de gezondheidssituatie van volwassenen en ouderen.

Lees meer over De Gezondheidsmeter 2020

Inwoners van de Waddeneilanden die een goed idee hebben om elkaar tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Per initiatief is € 500,- beschikbaar vanuit het Iepen Mienskipsfûns. Inwoners kunnen hun idee tot 1 december 2020 indienen.

Lees meer over Subsidie voor kleine initiatieven