Zorg, Ondersteuning & Gezondheid icoon

Zorg, Ondersteuning & Gezondheid

Hebt u te maken met ziekte, een aandoening of een beperking? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning en zorg. Bijvoorbeeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige Zorg (Wlz), Jeugdwet of andere wetten en regelingen. Of het nu gaat om ondersteuning via de gemeente Ameland, of landelijke regelingen, u vindt meer informatie onder ‘Zorg op Ameland’ of via de websites met landelijke regelingen

Nieuws & Activiteiten

Lees meer over Middag van de Zorg op 17 november

Kom je ook langs op donderdag 17 november bij de Middag van de Zorg in de Burgemeester Walda School in Nes? KwadrantGroep/De Stelp, Thuiszorg Het Friese Land, Zorgcoöperatie Ameland en de gemeente Ameland organiseren deze informatiemarkt in samenwerking met andere organisaties.

Lees meer over 25 oktober: lezing omgaan met autisme

De aanpak bij autisme! Van probleem naar oplossing Op dinsdagavond 25 oktober 2022 van 19.

Lees meer over 1 september 2022: opening tweede Doortraproute

Op donderdag 1 september 2022 om 13.00 uur wordt de tweede Doortraproute op Ameland geopend.

Lees meer over Oktober = Stoptober

De maand oktober staat ook dit jaar weer in het teken van Stoptober. Vanaf 1 oktober gaan vele Friezen weer de uitdaging aan om 28 dagen te stoppen met roken, jij ook? Waarom 28 dagen?  Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen nét lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken.

Lees meer over Ameland sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Wethouder Piet IJnsen heeft vrijdag 19 februari zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen.

Lees meer over De Gezondheidsmeter 2020

In opdracht van de Friese gemeenten doet GGD Fryslân onderzoek naar de gezondheidssituatie van volwassenen en ouderen.

Lees meer over Subsidie voor kleine initiatieven

Inwoners van de Waddeneilanden die een goed idee hebben om elkaar tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken, kunnen hiervoor subsidie krijgen.

Lees meer over Hulp voor kwetsbare en oudere inwoners

Vanwege het coronavirus is het advies voor kwetsbare en oudere personen om grote gezelschappen en het openbaar vervoer te vermijden. Ook wordt geadviseerd bezoek aan kwetsbare personen te beperken. Bent u vaak alleen en kunt u wel wat hulp gebruiken.