1 september 2022: opening tweede Doortraproute

Op donderdag 1 september 2022 om 13.00 uur wordt de tweede Doortraproute op Ameland geopend. Dit keer aan de westkant van het eiland, in de omgeving van Hollum en Ballum.

Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot (minimaal) hun 100ste veiliger te laten fietsen. Mede door regelmatig te fietsen, blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. De meeste ouderen fietsen graag, maar zijn vaak ook kwetsbaar in het verkeer. Gemeente Ameland werkt mee aan het programma Doortrappen. Vorig jaar is vanuit dit programma de eerste Doortraproute op Ameland geopend in de omgeving van Nes en Buren.

Programma opening tweede Doortraproute

De start is om 13.00 uur vanuit Ons Hol in Hollum. Hier wordt de route geopend met een praatje en wordt het veilig fietsen en fietsen in een groep besproken. Daarna stappen we op de fiets en maken we een mooie ronde van maar liefst 24 kilometer. Onderweg is er een stop met een drinkpauze. Rond 15.30 uur komen we terug bij Ons Hol voor een bakje koffie en thee en een afsluiting.

Wie wil kan rond 16.00 uur nog een driewielfiets testen. Eén fiets met een hoge zit, vergelijkbaar met een normale fiets en één ligfietsmodel. Daarnaast is het mogelijk om een gratis fietsspiegel te laten monteren. Mooi meegenomen dus en een gezellige actieve middag!

Aanmelden

Lijkt het u leuk om mee te doen? Meld u dan bij buurtsportcoach Brenda Metz, via e-mail brenda@sportfryslan.nl of telefoonnummer (0519) 555 555.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties