Wethouder Faber opent eerste doortraproute

Wethouder Faber opende op woensdag 22 september een prachtige doortraproute voor senioren ten overstaan van zo’n 24 enthousiaste fietsers. Gemeente Ameland werkt actief mee aan het programma Doortrappen om ervoor te zorgen dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven.

“Veel senioren genieten graag op de fiets van ons mooie eiland en dat juichen we als gemeente natuurlijk toe. Toch zijn ouderen vaak ook kwetsbaar in het verkeer. Om hen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven fietsen zetten wij ons graag in door mooie, groene routes aan te bieden met ruime paden en veilige kruisingen”, aldus Wethouder Faber.

Na de opening fietsten de deelnemers de route onder begeleiding van fietsdocenten van de Fietsersbond en buurtsportcoach Brenda Metz. Onderweg was er een aantal leuke activiteiten, gericht op veilig fietsen, en was er gezorgd voor koffie en wat lekkers.

De doortraproute, die nu officieel is geopend, is de eerste stap in het programma doortrappen op Ameland.

Het project Doortrappen op Ameland maakt deel uit van de landelijke campagne Doortrappen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gericht op het zo lang en veilig mogelijk fietsen van oudere fietsers. In Fryslân wordt deze campagne ondersteund door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en de Friese gemeenten

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties