Werk, Inkomen & Geldzaken icoon

Werk, Inkomen & Geldzaken

Hebt u vragen over werk, inkomen en/of uitkeringen? Hebt u problemen met rondkomen of hebt u financiële problemen waar u zelf niet meer uitkomt? Kijk dan op de website van gemeente Ameland, onder ‘Zorg op Ameland’ voor informatie, tips en contactgegevens.

Meer informatie?

Hebt u (nog) vragen over werk, inkomen en/of uitkeringen? Of wilt u een voorziening aanvragen? Neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken of het Gebiedsteam Ameland via telefoonnummer (0519) 555 555 of e-mail gebiedsteam@ameland.nl.

Nieuws & Activiteiten

Lees meer over Collectieve zorgverzekering voor minima

Heeft u een laag inkomen en verwacht u veel zorgkosten in 2023? Dan is de zorgverzekering AV Frieso wellicht een optie. De AV Frieso biedt een uitgebreid vergoedingenpakket tegen een lage(re) premie. De gemeente Ameland betaalt een deel van de premie.

Lees meer over Hoe zit het met de energietoeslag?

Door de torenhoge energieprijzen van dit moment komen veel huishoudens in financiële problemen.

Lees meer over Gratis zelftesten en mondkapjes

Gemeenten hebben van het ministerie van VWS een partij zelftesten en mondkapjes ontvangen, zo ook onze gemeente.

Lees meer over Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten Ameland

Heeft u weinig inkomen door de coronamaatregelen en daardoor problemen om uw vaste woonlasten te betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een TONK-uitkering. Dit is tijdelijke financiële ondersteuning (bijzondere bijstand) voor het betalen van uw vaste woonlasten.

Lees meer over Hulp toeslagenaffaire kinderopvang

Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire kinderopvang en heeft u hierbij hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met het Pingloket, het Gebiedsteam Ameland of met Harmen Wijnberg (Sociale Zaken) via telefoonnummer (0519) 555 555.

Lees meer over Vergoeding sport, schoolkosten en muziekles Ameland

Het kan voorkomen dat u als ouder(s) te weinig geld heeft om uw kind(eren) mee te laten doen aan bijvoorbeeld een schoolreisje, sport, muziekles of om een verjaardag te vieren.