Vergoeding sport, schoolkosten en muziekles Ameland

Het kan voorkomen dat u als ouder(s) te weinig geld heeft om uw kind(eren) mee te laten doen aan bijvoorbeeld een schoolreisje, sport, muziekles of om een verjaardag te vieren.'Samen voor alle kinderen' is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Heeft u een gezinsinkomen lager dan 120% onder het bijstandsniveau en kunt u de kosten niet zelf betalen? Dan kunt u vooraf een aanvraag indienen. Stichting Leergeld kijkt vervolgens wat er in uw situatie mogelijk is. Het geld gaat altijd rechtstreeks naar de vereniging of leverancier of school.

Op de website van Leergeld Friesland-Oost kunt u bekijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding!

Aanvraag is mogelijk via de website Samen voor alle Kinderen (Sam&) Op deze website vindt u een overzicht van alle vergoedingen waar u gebruik van kunt maken. U vraagt heel eenvoudig op de website de vergoeding aan. Zo kan uw kind toch meedoen!

Voorbeelden van de mogelijkheden: 

  • contributies en kosten van het lidmaatschap van sportverenigingen, zang- en/of muziekverenigingen enzovoorts
  • sportkleding of –attributen en benodigdheden voor muziekles
  • zwemles diploma A
  • de schoolreis in het basisonderwijs of de helft van de kosten van een schoolreisje of excursie in het voortgezet onderwijs
  • een fiets vanaf groep 7, een gezinscomputer vanaf groep 7 of een schoolspullen pas voor kinderen vanaf het voortgezet onderwijs
  • een verjaardagsbox van stichting Jarige Job

Maar er is nog meer mogelijk. Kijk op de website www.leergeldfrieslandoost.nl voor alle mogelijkheden.

Zie ook de website van de gemeente Ameland.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties