Gratis zelftesten en mondkapjes

Gemeenten hebben van het ministerie van VWS een partij zelftesten en mondkapjes ontvangen, zo ook onze gemeente. Het college heeft besloten deze gratis beschikbaar te stellen aan inwoners met een beperkt inkomen en inwoners die het aanschaffen van deze zaken als een financiële last ervaren.

Vanaf 24 februari 2022 kunt u de gratis zelftesten en mondkapjes tijdens openingstijden afhalen op de volgende adressen:

  • Hollum: Ons Hol, Oranjeweg 30
  • Ballum: Gemeentehuis, Jelmeraweg 1
  • Nes: De Toel, Kardinaal de Jongweg 31
  • Buren: ‘t Wantij, Binnenweg 15

De gratis zelftesten en mondkapjes zijn alleen beschikbaar voor ingeschrevenen binnen de gemeente Ameland. Hier kan naar gevraagd worden. Bij het afhalen zal niet gevraagd worden naar legitimatie of inkomen. Het aantal zelftesten en mondkapjes dat u mee kunt nemen, is afhankelijk van uw gezinssamenstelling.

Hoewel een mondkapje vanaf 25 februari 2022 op veel plaatsen niet meer verplicht is, blijft het vanaf die datum nog wel verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer (bijvoorbeeld de veer- en sneldienst) en op luchthavens.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente Ameland via telefoonnummer (0519) 555 555.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties