Zorgverzekering Ameland regelen

Zorg & Vrijwilligers

Heeft u een laag inkomen en verwacht u veel zorgkosten in 2017? Dan is de zorgverzekering AV FRIESO voor u een optie. De AV FRIESO biedt een uitgebreid vergoedingenpakket tegen een lage(re) premie. De gemeente betaalt een deel van de premie. Gemeente Ameland biedt deze collectieve zorgverzekering samen aan met De Friesland Zorgverzekeraar. De collectieve verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering (keuze uit twee soorten: Compleet en Compact). Vanaf € 132,19 per maand bent u al uitgebreid verzekerd. Inwonende kinderen tot 18 jaar zijn gratis aanvullend meeverzekerd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het gespreid betalen van uw eigen risico? Hebt u vragen over declaraties of de vergoedingen? Of wilt u een reisverzekering afsluiten? Kom dan naar het spreekuur van adviseur Carel Schotanus van De Friesland Zorgverzekeraar.

  • Wanneer? Iedere eerste donderdag van de maand van 13.00 tot 15.30 uur
  • Waar? Zorgcentrum Ameland, Molenweg 1, Nes

Hoe werkt het?

De verzekering is voor inwoners van Ameland van 18 jaar en ouder met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm. Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand.

Daarbij is het maximaal toegestane eigen vermogen € 5.920,00 voor een alleenstaande en € 11.840,00 voor partners/ouders. Voor mensen met een bijstandsuitkering met een eigen huis, geldt een extra vrijstelling van maximaal € 49.900,00.

Voor de AV FRIESO is een basisverzekering bij De Friesland nodig. Heeft u die nog niet? Dan kunt u in december 2016 overstappen naar De Friesland. Heeft al een basisverzekering bij De Friesland? Dan kunt u op ieder moment overstappen.

Inkomensgrenzen collectieve zorgverzekering AV-Frieso

Om op basis van het inkomen in aanmerking te komen voor deelname aan de collectieve zorgverzekering AV-Frieso gelden de onderstaande maximale netto maandinkomens. Het betreft hier de meest voorkomende inkomensgrenzen om voor de collectieve zorgverzekering en de bijdrage van de gemeente in aanmerking te komen. De getoonde inkomensgrenzen zijn gebaseerd op de cijfers van 1 juli 2016. Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Netto maandinkomen, exclusief vakantiegeld, leeftijd: vanaf 21 jaar tot aan AOW-gerechtigde leeftijd

  • Gezinssamenstelling                   - 125%- norm collectieve verzekering
  • Alleenstaande                             - € 1.160,-
  • Alleenstaande ouder                   - € 1.160,-
  • Echtpaar/gezin                            - € 1.658,-

Netto maandinkomen, exclusief vakantiegeld, leeftijd: vanaf AOW-gerechtigde leeftijd

  • Gezinssamenstelling                    - 125%-norm collectieve verzekering
  • Alleenstaande                               - € 1.343,-
  • Echtpaar/gezin                              - € 1.781,-

Wat moet ik doen?

U vindt  het aanbod van de gemeente Ameland en De Friesland op www.gezondverzekerd.nl. U ziet hier de inhoud, kosten en vergoedingen van het basispakket en de aanvullende pakketten. Via www.gezondverzekerd.nl  kunt u zich ook aanmelden voor de AV FRIESO.

Professionals die u kunnen helpen

De sociale kaart wijst inwoners en professionals de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven op en rondom Ameland

Organisaties