Ontmoeten & Activiteiten icoon

Ontmoeten & Activiteiten

Wilt u andere mensen ontmoeten of actief bezig zijn? Daar zijn op Ameland zeker mogelijkheden voor. Via de adressen in de Gemeentegids van Ameland kunt u op zoek naar allerlei activiteiten, vrijwilligerswerk, Sociaal Cultureel Werk of bijvoorbeeld de muziekschool. Op de website ‘Sport op Ameland’ van gemeente Ameland vindt u meer informatie over het sportaanbod op Ameland.

Nieuws & Activiteiten

Lees meer over Wethouder Faber opent eerste doortraproute

Wethouder Faber opende op woensdag 22 september een prachtige doortraproute voor senioren ten overstaan van zo’n 24 enthousiaste fietsers. Gemeente Ameland werkt actief mee aan het programma Doortrappen om ervoor te zorgen dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven.

Lees meer over Vervolg Samen eten, schuif eens aan!

De afgelopen weken organiseerden Van Smaak, Thuiszorg Het Friese Land, Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW) Ameland, De Plaats en Gebiedsteam Ameland gezamenlijke maaltijden voor inwoners van Ameland die anders alleen eten.

Lees meer over Samen eten, schuif eens aan!

Op donderdag 20 augustus starten Van Smaak, Thuiszorg Het Friese Land, Stichting Sociaal Cultureel Werk (SCW) Ameland, De Plaats en Gebiedsteam Ameland met gezamenlijke maaltijden op twee locaties op Ameland.

Lees meer over 5 en 12 maart: Gezellige Tafel in De Boerderij

Jong of oud, arm of rijk, Hollum, Ballum, Buren of Nes? Eet u vaak alleen? Is uit eten financieel niet mogelijk? Nieuwsgierig naar het Amelands Produkt? Wilt u andere mensen ontmoeten? Bij De Gezellige Tafel is iedereen van harte welkom voor een gezond en betaalbaar driegangendiner.

De gemeente Ameland stelt jaarlijks een subsidie beschikbaar ter waardering en ondersteuning van het organiseren en het uitvoeren van culturele of sportieve evenementen die gericht zijn op de inwoners én bezoekers van Ameland. Wilt u een subsidie aanvragen voor een evenement dat plaatsvindt in 2020? Zorg er dan voor dat uw subsidieverzoek voor 1 april 2020 is ingediend. Wij ontvangen uw aanvraag bij voorkeur digitaal via www.ameland.nl. Onder het kopje ‘direct regelen’ vindt u het onderwerp ‘Subsidie evenementen Ameland’. Op die webpagina vindt u meer informatie en kunt u direct de digitale aanvraag starten. Heeft u nog vragen over de subsidieaanvraag? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (0519) 555 555.