Jeugd & Gezin icoon

Jeugd & Gezin

Op de website Jeugd & Gezin Ameland vindt u informatie en advies over opvoeden en opgroeien. 

Nieuws & Activiteiten

Lees meer over Stop geweld tegen vrouwen

Van 25 november tot en met 10 december wordt via ‘Orange the World’ wereldwijd aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Kenmerkend voor de campagne zijn de gebouwen die in steden over de hele wereld oranje worden uitgelicht. Gemeente Ameland verlicht geen gebouwen oranje, maar draagt de campagne wel een warm hart toe.

Lees meer over Kindermishandeling: dichterbij dan je denkt

In de week van 14 tot 22 november is het de Nationale Week tegen Kindermishandeling.

Lees meer over Nieuwe website: Sexyensafe.nl

  Jongeren flirten er online op los! En daar is helemaal niks mis mee: online flirten en sexting horen tegenwoordig bij een normale, seksuele ontwikkeling.

Lees meer over Neighbours serveert beste kindermenu

Neighbours in Buren is de winnaar geworden van het eerste Gezonde Kindermenu 2.0 van Ameland. De wedstrijd speelde op zaterdag 5 maart 2022. Het restaurant aan de Strandweg in Buren won daarmee de gouden ster die de komende tijd op de voordeur prijkt.

Lees meer over Website met informatie over scheiding

Vanuit zowel ouders als kinderen in Friesland was de vraag naar duidelijke, betrouwbare en overzichtelijke informatie over scheiden groot. Daarom is er nu één plek waar al deze informatie is samengebracht; de website www.scheideninfriesland.nl. Op dit platform vindt u informatie over scheiden en alle regelzaken en emoties die hierbij komen kijken.

Lees meer over Online ouderbijeenkomsten over scheiding

Het landelijk Programma Scheiden zonder Schade biedt alle ouders een online ouderbijeenkomst over scheiden aan.