Terugblik Dag van de Mantelzorg 2021

Foto DVDM 2021

Op woensdag 10 november 2021 werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg op Ameland. In opdracht van de gemeente, organiseerde het Vrijwilligers Steunpunt Ameland (VSA) een middag met een afwisselend programma voor mantelzorgers op Ameland. De middag ging van start met een gezamenlijke ontvangst met koffie, thee en iets lekkers in Hotel De Jong in Nes. Na een woord van welkom en waardering door Claudia Brouwer (coördinator VSA) en Rika de Jong (coördinator Gebiedsteam Ameland), gingen de mantelzorgers in groepjes op pad door Nes. Tijdens en na deze wandeling met vragen en opdrachten, konden zij met elkaar en met medewerkers van het Gebiedsteam en het VSA in gesprek. De middag werd afgesloten in Hotel De Jong met een gezamenlijk, zeer uitgebreid buffet. Hotel De Jong draagt de mantelzorgers op Ameland ook een warm hart toe en nam een deel van de kosten voor het eten en drinken voor rekening. Wij danken Hotel De Jong van harte voor deze bijdrage, de gastvrijheid en de heerlijke maaltijd! 

Ruim twintig mantelzorgers hebben een fijne, ontspannen, gezellige en informatieve middag gehad. Een kleine greep uit de reacties: “Het was een ontzettend leuke mantelzorgdag. Het was heel gezellig en prettig om op deze manier samen te komen.” “We vinden het fijn om gezien te worden.” “De activiteit bracht dat je wandelend en zittend kon praten over het onderwerp. Maar ook dat degenen die dat liever niet wilden niet bezwaard hoefden te zijn niet te praten.” “Geweldig buffet, de medewerkers van Hotel De Jong hebben echt hun best gedaan voor de mantelzorgers.” 

Professionals die u kunnen helpen

De sociale kaart wijst inwoners en professionals de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven op en rondom Ameland

Organisaties

Landelijke regelingen