Kindermishandeling: dichterbij dan je denkt

In de week van 14 tot 22 november is het de Nationale Week tegen Kindermishandeling. In deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor het tegengaan van kindermishandeling. Want elk mishandeld kind, is er één teveel.

Kindermishandeling, zoals fysieke mishandeling, mentale mishandeling, seksuele mishandeling en verwaarlozing, heeft verstrekkende gevolgen voor kinderen. Denk aan depressies, angststoornissen, zelfbeschadiging, een vertekend beeld van relaties, drugsgebruik etc. Een kind dat mishandeld wordt, gedraagt zich vaak anders dan zijn of haar leeftijdsgenootjes. Het kind leeft bijvoorbeeld in zijn eigen wereldje, wil veel aandacht of is bang om alleen te zijn, neemt geen vriendjes mee naar huis, is bang voor bepaalde plekken of mensen en/of wil niet aangeraakt worden.

Maakt u zich zorgen over een kind of over een situatie? Neem contact op met Veilig Thuis via telefoonnummer 0800-2000 (24/7 bereikbaar). Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Dan kunt u ook contact opnemen met de maatschappelijk werker via uw huisarts of het Gebiedsteam Ameland, telefoonnummer (0519) 555 555 of 06-291 92 860. Het gesprek is altijd vertrouwelijk.

 

Professionals die u kunnen helpen

De sociale kaart wijst inwoners en professionals de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven op en rondom Ameland

Organisaties